TRT Radyo Günleri Etkinliği Başlıyor!


TRT Radyo Günleri Etkinliği Başlıyor!

TRT ülkemizde ilk resmi radyo yayınının başladığı gün olan 6 Mayıs’ı “Radyo Günleri” adı altında, uluslararası katılımlı etkinlikler dizisiyle kutluyor.

İlki 2009 yılında gerçekleştirilen Radyo Günleri bu yıl 2-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında, radyo yayıncılarını, dinleyicileri, radyoya gönül bağlılığı olan herkesi bir araya getirmek amacıyla Antalya’da yapılacak. Antalya’da düzenlenecek olan “Radyo Günleri” etkinliği 15 ülkeden Radyo program yapımcılarının katılımlarıyla 2-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinliğe dair detaylar: Etkinlik dâhilinde Antalya’da 1000 m2 büyüklüğünde Radyo Köyü kurulacak. Radyo Köyü’nün yanında Konser Alanı ve canlı yayın yapılabilecek teknik donanıma sahip Cam Stüdyo yer alacak. Cam Stüdyonun bir benzeri Antalya’da farklı bir alanda kurulacak. Gençlerle bir araya gelecek etkinlikler düzenlenecek.

Radyo Köyü’nde:

– Eğitim salonunda spikerlik, diksiyon, program yazma, radyo yayıncılığı gibi konularda ziyaretçilere TRT’nin deneyimli, konusunda uzman personeli tarafından kısa eğitimler verilecektir.

– Radyo Tiyatrosu, alanında oluşturulacak küçük ekiplerle çeşitli oyunlar seslendirilecek ve bunun kaydı anında ilgililere dijital ortamda teslim edilecektir.

– Karaoke stüdyosunda yerli ve yabancı ziyaretçilerin seslendirmiş oldukları karaoke kayıtları dijital ortamda kendilerine teslim edilecektir.

– Drama Dinleme Masaları oluşturulacak.

– TRT Market Standı açılacak ve ürünler satışa sunulacak.

– Nostaljik Radyo Sergisi ile geçmişten günümüze bir yolculuk yapılması sağlanacak.

– Sağladığımız teknik altyapı ile Üniversite ve Özel Radyoların katılımıyla alandan Canlı yayınlar yapılacak.

– Ayrıca, etkinlik kapsamında her gün halka açık konserler verilecektir. Canlı Yayın yapacak teknik donanıma sahip 2 Cam Stüdyo hazırlanacak, ziyaretçilerin radyo yayınının nasıl yapıldığını görmelerini sağlanacak, meraklarını giderecek ve dinleyiciler izleyici olarak radyo dinleyebilecekler.

Cam Stüdyo 1:

– Yurtdışından gelen radyo yapımcıları kendi yayın saatlerinde ülkelerindeki dinleyici kitlelerine, kendi dillerinde Türkiye’den, TRT’nin sağladığı teknik imkânlarla Canlı olarak seslenecek, Ülkemizin güzelliklerini dinleyicisine aktarma şansı bulacak.

Cam Stüdyo 2:

– TRT Radyoları yayınlarının bir kısmını bu stüdyodan gerçekleştirecek.

– Etkinlik Radyosu Yayınları bu stüdyodan yapılacak. Türkiye’de ilk defa sadece etkinlik süresince yayın yapacak bir Etkinlik Radyosu kurulacak. Denizden, Karadan ve Havadan Kesintisiz Yayın planlamaktadır, bu yayın günün hava koşullarına göre denizden başlayacak, yayın karada devam ettikten sonra havadan kesintisiz bir şekilde devam edilecek. Geleceğin radyocuları olan gençlerin yetişmesine katkı sağlayacak etkinlikler düzenlenecek. Çeşitli üniversitelerin ve radyoculuk konusunda deneyimli isimlerin bir araya geldiği münazaralar düzenlenecek. Ulusal ve Yerel radyolardan yapımcılar, Üniversite öğrencileri özellikle radyo yayını bulunan iletişim fakülteleri etkinliğe davet edilecek. Ülkemizin tanıtımına, bilinirliğinin artmasına katkıda bulunmayı ve özellikle radyonun gücünü ve öneminin ulusal ve uluslararası düzeyde bir kez daha vurgulanmayı amaçladığımız etkinliğimiz 6 Mayıs akşamı İstanbul’da muhteşem bir gösteri ile sona erecektir.